הכנפיים של ליאון אלקלעי

|
wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב

אצל ליאון אלקלעי הכל דבש! wings בר כנפיים ב-12 טעמים על בסיס דבש

השף והיועץ הקולינרי ליאון אלקלעי: “הישראלים התחילו להבין שכנפיים הם לא רק מנה ראשונה. זו ממש ארוחה. לקחתי רטבים קלאסיים מהעולם ורקחתי להם טאץ’ שמתאים לחיך הישראלי”

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-1
רוברט, איתן ווייט וליאון אלקלעי שחוזר לטלוויזיה עם תוכנית אוכל חדשה. צילום: גל בן זאב

 

מאת: אפי אליסי

בשבתות החורפיות, היתה אמא מכינה עוף ממולא, כולנו, הגוזלים שלה, המתנו בשקיקה לטעום מהנזיד הנפלא שלה. כל אחד קיבל את החלק האהוב עליו. מאז ומתמיד החלק האהוב עליי הוא הירך. אבא ז”ל תמיד היה צוחק ואומר “הכנפיים לבנות”, שיעופו מהר מהבית.
כנפיים הם פריט חובה כמעט בכל מנגל ישראלי. אנחנו אוהבים את החטיף הזה שבא טוב עם בירה. הקטנים משוגעים על זה, תשאלו את השף חיים כהן ממאסטר שף, שחייב לכנפיים את הקריירה הארוכה של ‘דיקסי‘, מסעדת הבשרים שלו.
רחוב הרצל בתל אביב משמש במהלך היום מרכז אורבני של המטרופולין תל אביב, איזור סואן המכיל בתוכו מאות בתי עסק, סוחרים, מוכרים וקונים. עם רדת החשיכה לובש הרצל חליפה חדשה, כמו יתר הרחובות הסמוכים לו ועוטה על עצמו כסות של מתחם בילויים. סוהו קולינרי תל אביבי מתפתח. wings בר כנפיים (כשר) נפתח לא מכבר במרכז הסצינה הזו.

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-6
הרטבים של אלקלעי. מותאמים לקהל הישראלי. צילום: גל בן זאב

 

איתן ווייט, צעיר ציוני חביב למדי, חובש כיפה סרוגה שעלה לארץ מניו יורק לפני 7 שנים, עומד מאחורי היוזמה: “בכל יום ראשון הייתי מארח חברים, רובם עולים חדשים לערבי פוטבול שכללו כנפיים ובירה. בכל פעם החברים דרשו שאפתח מקום שבו יוכלו ליהנות מהכנפיים שלי. כך זה התחיל”, מספר וויט, “הגשמתי חלום ישן שלי, לפתוח מקום שמציע אך ורק כנפי עוף”.
וויט שלוקח חלק במיזם הציוני של ארוחות השבת ההמוניות שמיועדות לעולים חדשים צעירים (בעיקר מארה”ב), כחלק מהפעל הציוני של של ג’יי שולץ מייסד עמותת Tel Aviv Arts Council, חיבר אליו למיזם את חברו רוברט, גם הוא עולה חדש שהגיע אלינו ממיזורי. רוברט נמצא בעיקר במטבח ואחראי לכל סוגי הכנפיים, הרטבים, התוספות החמות והקרות שיוצאות משם.
ביקור שעשה במקום העיתונאי אמיר קמינר מ’ידיעות אחרונות’ שבא לטעום מהכנפיים, הסתיים כשהוא ‘מאוהב’ בפולקה החתיך הזה רוברט, הנראה כמו הכוכבים ההוליוודיים של שנות ה-50. התוצאה: חצי עמוד בעיתון של המדינה. רוברט מביא איתו נסיון רב במטבחים, חלקם זכו בכוכבי מישלן.

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-4
ממיזורי לישראל. אחרי שעבד במטבחים של כוכבי מישלן, נחת במטבח של wings. רוברט. אמיר קמינר התאהב. צילום: גל בן זאב

 

החלום של השניים קיבל כנפיים בדמות השף ליאון אלקלעי שהביא את הנסיון העצום שלו אל המקום. ליאון אלקלעי, (בקרוב תוכלו לצפות בו בערוץ האוכל ומאוחר יותר בערוץ 10 בתוכנית בישול חדשה-אוכל איטלקי) משמש יועץ קולינרי של wing בר כנפיים. הוא זה שבנה את התפריט והרכיב את הטעמים כדי שיתאימו לטעם הישראלי.

ב-wings בר כנפיים תמצאו 12 סוגי רטבים לכנפיים ו-2 ציפויים של בלילת בירה ופנקו. השף ליאון אלקלעי: “הישראלים אוהבים כנפיים. לקחתי רטבים קלאסיים מהעולם ורקחתי להם טאץ’ שמתאים לחיך הישראלי. המבחר עצום, ומתאים לכל אחד. תוכלו למצוא אצלנו גם כנפיים ללא גלוטן”.

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-5
הכנפיים של wings. גם ללא גלוטן. צילום: גל בן זאב

 

הרטבים העוטפים את הכנפיים מגיעים מרחבי העולם: אמריקה: “באפלו”, “טקסס” (ברביקיו מעושן) ו”ניו אורלינס” בטעם קייג’ון סטייל. תאילנד: “קוסמוי-מורכב מחלב קוקוס, קארי וחמאת בוטנים ו”בנגקוק”-  רוטב צ’ילי מתוק/מתוק חריף. הודו: “מומבאי” – רוטב המכיל חלב קוקוס, קארי, תפוחים ומנגו. סין: “שנגחאי”-רוטב חמוץ מתוק וגרידת לימון. קוריאה: רוטב על בסיס סויה, ג’ינגר וסוכר חום.

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-3
גם בטטה. הצ’יפס של wings. צילום: גל בן זאב

 

בנוסף לרטבים העסיסיים העוטפים את הכנפיים מוגשים לצד הכנפיים מספר מטבלים על בסיס דבש שהרכיב השף ליאון אלקלעי: “שיקגו” – רוטב חריף המכיל סרירצ’ה, דבש וטימין, “דיז’ון”– מורכב מחרדל, דבש ושום קלוי, “סנט לואיס”– רוטב ברביקיו, מולסה ודבש. “הונג קונג” – מכיל דבש ושומשום, “תל אביב” כולל רוטב תפוזים מתוק.

השיחוק:  “פופקורן צ’יקן” – קוביות פרגית במשרה של יין לבן, קורנפלור, תבלינים וליאון אלקלעי.
בצד: סלט קולסלאו, סלט קיסר, סלט ירוק, צ’יפס, צ’יפס בטטה וטבעות בצל.
מחירים: מנות של 8, 12 או 18 יחידות במנה, במחיר של החל מ-26 שקלים.
עסקית: מנת כנפיים, תוספת, קולסלאו ושתייה קלה ב-46 שקל.
איך? ביקרנו במקום מספר פעמים. בימים שונים ובשעות שונות. עפנו על זה!

 

wings בר כנפיים. צילום: גל בן זאב-2
טבעות בצל שהולכות טוב עם המטבלים של אלקלעי. צילום גל בן זאב

wings בר כנפיים, הרצל 12 תל אביב. יועץ קולינרי: השף ליאון אלקלעי
שעות פתיחה: ראשון-שלישי: 11:00-02:00, רביעי-חמישי: 11:00-04:00, שבת: שעה וחצי לאחר צאת השבת עד 02:00
שירות משלוחים: בקרוב, מבטיחים הבעלים

 

מגזין אופנה של ישראל
מייסד ועורך אחראי: אפי אליסי
אינסטגרם: fashionisraelmagazine
קבוצת האופנה והביוטי שלנו פתוחה לכולם: מגזין אופנה של ישראל

פורסם בקטגוריה אופנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *